žuvies patiekalų receptaiDaugybė žmonių mėgsta gaminti, tad tam skiria daug laiko. Juk namie gamintas maistas ne tik kur kas skanesnis, sveikesnis, bet ir šviežesnis, tad mažėja tikimybė apsinuodyti. Tačiau norint pasigaminti tikrai skanų, dar neragautą patiekalą reikia rasti receptų. Šiuo metu specializuotuose svetainėse yra publikuojami receptai kiekvienam gyvenimo atvėjui.

Nemažai įvairių receptų yra publikuojami tiesiog internete. Svarbu tik rasti tinkamą svetainę ir nepatingėti joje susirsti dominantį patiekalą. Na, žinoma, ir nusipirkti visus ingredientus, kurie yra būtini norint paruošti autentišką ir gardų patiekalą.

Kokie patiekalai yra populiariausi?

Šiomis dienos itin paplitę mėsos patiekalai, be jų nepraeina nei kasdieniai pietūs, nei iškilmės. Iš karštų mėsos patiekalų populiariausi kepti šonkauliukai, įvairūs maltos mėsos patiekalai, įdaryti maltinukai, karbonadai, kepsniai ir pan.

Kaip pastebima, populiariausi mėsos patiekalai gaminami iš įprastų mėsos rūšių – tai kiaulienos, jautienos arba vištienos. Ypač pamėgta vištiena, kuri yra itin lengvai paruošiama, greitai iškepa ar išverda, o vištienos valgiams pagaminti tikrai nereikia daug laiko. Šiandien žmonės itin pamėgo kiniškai ruoštą vištieną, kuri yra saldžiarūgštė, turi specifinį, tačiau labai gardų skonį.

Žuvį valgyti sveika

Kaip byloje laiudies išmintis: "laikas praleistas žvejyboje yra neįtraukiamas į gyvenimo trukmę", ši patarlė atsirado dėl to, kad žuvį valgantys žmonės, gyvendavo ilgiau. Tai tik viena iš priežasčių kodėl tap mėgstami yra žuvies patiekalai, o nė vienas didesnis pobūvis neapsieina be žuvies ir silkės patiekalų. Populiariausia silkė su svogūnais, morkomis, įvairiomis daržovėmis, pagardinta majonezu, pomidorų padažu ir panašiais ingredientais. Nors, pastebima, mėsos patiekalais yra kiek populiaresni nei žuvies patiekalai. Žinoma, žuvis yra labai sveikas, nekaloringas maistas, šiek tiek vertingesnis mūsų organizmui ir lengviau virškinamas nei mėsa.